Рекламите по време на Супербоул се радват на много голяма популярност в САЩ, която дори често превишава интереса към самия финал на шампионата по американски футбол. През тази година тарифите за ефирно време по време на мача достигнаха до 5 милиона долара за 30-секунден клип.

Някои от рекламните спотове предизвикаха одобрението на зрителите. Една от тях беше на известната медийна група за научно-популярни репортажи и предавания „National Geographic”. Първата реклама на авторитетната компания по време на Супербоул представя актьора Джефри Ръш, който в ролята на Алберт Айнщайн изпълнява на цигулка песен на Лейди Гага. Както е известно, певицата имаше миниконцерт по време на полувремето на мача между Ню Инглънд Пейтриътс и Атланта Фалконс.

В реклама на компания за продажба на интернет адреси друг известен актьор – Джон Малкович, използва доста ругатни (естествено цензурирани), след като са оказва, че адресът johnmalkovich.com е зает. Всъщност наистина съществува такъв сайт, който е тематичен за риболов.

Като най-скандална е определена рекламата на строителната компания „84 Lumber“, която беше обвинена в пропаганда на нелегалната миграция от Мексико към САЩ. Телевизия CBS отказа да излъчи пълния вариант на клипа и се наложи частична корекция на видеото. Причината е в политическата обстановка в Съединените щати в момента и програмата на новия президент Доналд Тръмп за ограничаване на мигрантите.

ВИЖТЕ НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ РЕКЛАМИ ПО ВРЕМЕ НА СУПЕРБОУЛ