Eдин от най-големите съперници на Григор Димитров – Давид Гофен, ще мине под венчило на есен.

29-годишният тенисист ще каже „да” на своята връстничка Стефани Тучито. Белгиецът се решил на важната стъпка в живота си по време на карантината заради коронавируса, която изкара в дома си в Монте Карло.

„Това беше последното изпитание за нашата връзка и за обща радост мина добре, не се скарахме нито веднъж", пошегува се Гофен, който заедно със своята брюнетка украси корицата на списание „Пари мач”. Двамата се запознават преди цели 10 г. в клуб в Лиеж (Фр). Като малка Стефани също е играла тенис, но се отказва през 2008 г., а след това завършва университет с диплома по комуникации.

„Получихме шанс да прекараме няколко месеца заедно и това е наистина супер. "По принцип преди това нямахме особено много време един за друг, тъй като от момента, в който се срещнахме, аз постоянно пътувах заради турнирите", разкри Давид, чието върхово класиране в ранглистата бе №7 през 2017 г.

Именно тогава той загуби битката за титлата на финалния турнир в Лондон от Гришо. Досега българинът води с 8-2 победи срещу Гофен, който в момента е 10-и в света.