Четвъртият най-скъп футболист в света Усман Деблеме от Барселона отхвърли предложеното му съдебно споразумение с бившия му хазяин в Дортмунд. Френският национал игра за Борусия през сезон 2016/17, а след това беше продаден на Барса за 105 милиона евро.

Преди месец регионалният съд в Дортмунд постанови, че 21-годишният футболист трябва да плати 10 000 евро на Герд Вайсенберг за нанесени щети по имуществото. От сумата се приспадат 4000 евро депозит и за играча на Барселона остава да внесе остатъка. Дембеле обаче отказва да плати и тази сума, въпреки че искът срещу него надхвърля 20 000 евро.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Веднъж ми звънна неговият мениджър, който обяви, че тоалетната в дома е запушена. Отидох с водопроводчик, за да видим каква е ситуацията. Цялата къща смърдеше. Водата в тоалетната чиния беше до ръба. Водопроводчикът откри, че запушването е причинено от попаднал вътре ароматизатор. След като го отстрани, всичко беше наред. Тогава преговорите за това кой да плати ремонта също бяха трудни. Освен това Дембеле не умее да си хвърля боклука. Всичките отпадъци бяха разхвърляни по двора, а той се излежаваше в градината насред тях“, призна Вайсенберг пред съда.

Адвокатът на футболиста Хорст Клетке не пожела да коментира решението на своя клиент да отхвърли споразумението: „Не мога да взимам решения вместо него. Ще обсъдим ситуацията.“

В същото време дортмундският съд излезе с ново предложение. Усман Дембеле да плати 4000 евро и случаят да бъде приключен. Френският национал и бившият му хазяин имат срок до 22 май да обсъдят решението.