Известната американска скиорка Линдзи Вон има сериозни последствия след края на кариерата си, тъй като коленете й бяха сериозно увредени от тежки натоварвания и последващи травми. Линдзи легна "под ножа" и реши да си постави изкуствена колянна става, изработена от титан. 

Тя сподели опита си с последователите си в Instagram.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

- След дълго мислене, проучвания и разговори с много лекари реших да се подложа на смяна на колянна става. Имах тежка трикомпонентна дегенерация, но основната част, която беше болезнена, беше страничната или външната част на коляното ми.

Моят лекар за повечето от моите операции, д-р Хакет и аз направихме подготвителна операция миналия юли, за да се опитаме да отложим необходимостта от смяна, но също така да подготвим други части на коляното ми за неизбежното. Но стигнах до точката, в която беше прекалено и коляното ми не можеше да се справи само с нещата, които обичам да правя.

 Така д-р Рош направи, а Мако Робот асистира при смяната на страничната част на коляното. С други думи, отрязаха част от костта ми и я замениха с титанови части. Д-р Рош и неговият екип свършиха страхотна работа и аз се възстановявам добре.

Надявам се, че това ще ми помогне да водя активния живот, който винаги съм искала. Благодарна съм за всички хубави пожелания. Значи много за мен. Но не се притеснявайте, това е просто още едно препятствие в житейския ми път и знайте, че скоро ще се върна и отново ще съм активна. Не могат да ме задържат дълго - каза Линдзи.