Популярният археолог Захи Хауас, известен като Египетския Индиана Джоунс заради своята шапка, си навлече гнева на феновете на Лионел Меси, като нарече аржентинската футболна звезда „идиот“.

Причината да избухването на Хауас е проявената липса на заинтересованост от страна на играча на Барселона по време на посещението му на пирамидите в Гиза при своята скорошна визита в Египет. Археологът, известен с телевизионната си поредица за древните египетски находки, лично е развеждал Меси край пирамидите.

„Съжалявам, че трябва да го кажа, но Меси е идиот. Обяснявах му най-подробно за находките край него, но той не показа никаква реакция. Разказвах му неща, които могат да разплачат и скала, а той се пулеше като идиот“, заяви Захи Хауас в телевизионно интервю.

След като си навлече гнева на феновете, известният археолог прехвърли вината на преводача. Интервюто е давано по телефона и той е разговарял с водещия чрез преводач.

„Извинявам се на Меси и на неговите фенове за неразбирателството. Естеството на кратките телефонни интервюта често не позволява да обясниш смисъла на думите си. Това доведе до целия скандал“, обясни Хауас.

Захи Хауас, бивш министър по античността, добави, че е готов лично да заведе Лионел Меси на гробницата на Тутанкамон в Луксор при следващата визита на аржентинската футболна звезда в Египет.