Бившата участничка в Мис Британска тийнейджърка Амани Нуур ще бъде съдена за връзки с Ислямска държава. 21-годишната жена е обвиняема за финансиране на терористичната организация.

Причината за това е, че на 23 май 2018 г. е превела 45,51 долара на фондацията „Милостиви ръце“, която набирала помощи за закупуване на храна на нуждаещи се жени и деца в Сирия. Нуур отрича да е знаела, че въпросната организация е свързана с тероризма.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Амани Нуур е омъжена за ислямски боец в Сирия и при арестуването й са открити билети и подготовка за нейното заминаване в Турция. Тя е разкрила пред съда, че се е обърнала към ислямската религия, след като скъсала с предишното си гадже – бившият футболист на Ливърпул и настоящ на Рейнджърс Шей Оджо, който често й изневерявал.

Именно покрай изучаването на исляма се запознала с хора, изповядващи крайните версии на мюсюлманската религия. Така през интернет се запознала със сегашния си съпруг и изразила желание да се присъедини към борбата му за налагане на шериата в Сирия.