Двукратната олимпийска шампионка Елена Исинбаева участва в руско кулинарно шоу, в което демонстрира готварски умения, пише atletikabg.com. По време на шоуто тя разказа и за живота си извън пистата. Оказа се, че е наела домашна помощничка да помага в домакинството, но над ястията свещенодейства сама. Съпругът й Никита Петинов, който е бивш копиехвъргач, хапвал само от нейните гозби. Освен това голямата спортистка не се разделя с навиците си от спорта и се стреми яденето да е вкусно, но и здравословно.

Атлетката разказа за напрегнатия си график. На първо място са грижите за семейството – Елена и Никита имат дъщеря, а в момента чакат второ дете. След това са текущите задачи около фондацията на Исинбаева, която развива много активна дейност в Русия за популяризиране на спорта сред децата. Атлетката има и други обществени ангажименти, свързани със спорта и работата й на спортен функционер, затова често лети до Москва.

Красивата спортистка обаче е категорична, че се справя отлично в ролята си на майка и съпруга. А и на майстор готвач, както стана ясно от изявите й в кухнята. Специално за шоуто тя приготви супа от тиква и спагети с гъби и сметанов сос.

Елена Исинбаева сподели и особеностите на диетата си, докато е била на върха в спорта. „Имах три етапа. Когато си почивах, можех да ям каквото си искам. Вторият етап бе силова подготовка и продължаваше 3 – 4 месеца. Тогава храната беше по-лека, можеше да се яде ориз, спагети. Когато обаче започваха състезанията, вечно гладувах. А в деня на самия старт – шоколад и капучино и нищо друго,“ – разказа спортистката. Когато е трябвало да сваля килограми, тогава вечер често е пиела само кефир (руска напитка, подобна на киселото мляко), не си е позволявала да вечеря по-късно от шест часа.