Мисис Вселена 2007 Елеонора Манчева е избрана да бъде посланик на италианските вина, произвеждани във Фонтанафреда, които оглавяват листата на стоте най-добри вина в света.

Това съобщи мениджърката на Елеонора, след като двете се завърнаха от няколкодневно посещение в имението Фонтанафреда в областта Пиемонте. Двете бяха специални гости в замъка, който италианският крал Виктор Емануел ІІ подарил на любовницата си Роса Верселана, която родила единственият му наследник - синът му Емануеле. Именно той станал родоначалник на винарската традиция във фамилията през 1878 година.

Замакът днес е запазен във вида от времето на крал Виктор Емануел ІІ, а за специалните гости се отварят спалните на краля и неговата любима. Така Елеонора Манчева и нейната мениджърка имаха честта да спят в леглото на италианския крал и на контеса Роса Марафиори.

Мисис Вселена 2007 беше посрещната лично от директора на компанията за всички външни пазари Енцо Агреста, който я посвети в тайните на старите изби на Фонтанафреда, които са разположени спираловидно под земята на три нива. Елеонора дегустира и най-добрите бели и червени вина, сред които любимите на ценителите по света "Бароу".

Елеонора, която е известна като пълен въздържател, оцени най-високо ествено шампанизираното бяло вино Asti. "За първи път в живота си се интересувах какво вино ще пием на следващата вечер, след като вкусих виното на Фонтанафреда", призна Елеонора, цитирана от hotnews.

В България Манчева ще бъде първият посланик на италианските вина от Фонтанафреда, които в Европа и по света се продават главно в специализирана луксозна верига магазини, предлагащи изключително традиционни италиански продукти. /БЛИЦ