ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Световният шампион по класическа борба Елис Гури стана главен герой в жестока любовна драма, след като залюби щерка на върл националист. Изгората на мюсюлманина е 22-годишната Климентина Дражева. Хубавата бургазлийка е дъщеря на бившия атакист Георги Дражев, който е известен със своята нетърпимост към мохамеданската религия. Бащата е върл поборник за християнските ценности и не крие своята неприязън към друговерците.

Макар преди три години Дражев да напусна партията на Волен Сидеров, той не промени своето “верую”. Всъщност след като се отцепи от “Атака”, националистът се вля в другата патриотична партия - НФСБ, и влезе като неин представител в Общинския съвет на Бургас. В обществените си изяви Дражев не пропуска да атакува ДПС и всякакви мюсюлмански организации, афиширайки, че създават опасност от унищожение на християнството. Собствената му дъщеря обаче е избрала за свой спътник в живота именно човек, който изповядва исляма. Това е най-голямата драма за бащата-националист и той не може да прости на щерка си “измяната”. В същото време упорито се опитва да запази в тайна от съратниците си любовната история на щерка си с мюсюлманина, за да не бъде отлюспен. Семейната драма вече е добила рамките на Шекспировия шедьовър “Ромео и Жулиета”. Елис Гури и Климентина са в изпепеляваща любов, която обаче бащата не иска да приеме по никакъв начин. Двамата влюбени са заедно от близо две години и всички надежди на роднините на девойката, че увлечението й е временно, отдавна са изпепелени. Климентина пък се чуди как да обясни на любимия си защо не може да го представи на родата си. Единствено майка й проявявала разбиране и приемала връзката й, но и тя имала доста резерви. За да замаже конфуза, Климентина казала на Гури, че от дълги години не говори с баща си. И засега тази версия минавала пред шампиона. Тъмнокосата хубавелка обаче изпадала в невротични пристъпи всеки път, когато приятелките й я подкачали дали ще има сватба. Тя изпадала в неистова паника, разкъсвана от любовта си към Гури и от страха от бащиния гняв. Най-големият й страх бил, че албанецът ще я зареже на часа, щом разбере че е нежелан в семейството й заради своя етнос и религия.

elis_ba6tata.jpg

Шампионът по борба срещнал изгората си в столицата, където тя следва “Връзки с обществеността”. Заради любовната драма Климентина почти не се прибира в родния град и планирала да остане в София след дипломирането, далеч от роднините си, споделиха нейни приятели. Момичето крие от Елис Гури и друга още по-пикантна история в родата си. Тя е племенница на скандалния бивш футболен бос Ивайло Дражев, който сега е със статут на затворник. Чичото на Климентина, който е брат на баща й, лежи вече втора година в бургаския пандиз заради двойно убийство и скоро няма да напусне килията. Той бе осъден на 7 години затвор през пролетта на 2011-а след дълъг и скандален процес, продължил близо 13 години. Ивайло Дражев бе осъден ефективно за причинена смърт на двама души в катастрофа по пътя Бургас-Созопол. Инцидентът стана на 31.07.1998 година близо до с. Атия. Бившият футболен бос се врязал челно със скъпото си “Волво” в идващ насреща му автомобил, в който са пътували трима души. При зверската катастрофа на място са убити 46-годишният Димитър Кехайов и 20-годишната Румяна Димитрова. Единственият оцелял е Верка Димитрова - майка на загиналата Румяна. Жената е спасена от тежките си травми, но остава инвалид за цял живот. По време на съдебната сага бе доказано, че бившият футболен бос е шофирал с 2,16 промила алкохол в кръвта. Освен това той е бил с отнета книжка и в срока на условна присъда, наложена му за друго убийство, отново причинено на пътя. През цялото време Дражев се кълнеше, че в злополучната нощ не е карал той, а зад волана е седял негов бизнес партньор от Турция. Прокуратурата успя да издири набедения турчин, но се оказа, че човекът изобщо не е бил в страната ни по време на катастрофата, а личните му документи са били откраднати.

Климентина се ужасявала, че възлюбеният й Елис Гури може да научи за чичото-затворник и това да помрачи безоблачното й бъдеще. Още повече че двойното убийство не е единственото прегрешение на роднината й. Ивайло Дражев бе разследван и за чудовищна измама на самотна сляпа старица от старческия дом в Бургас. Преди няколко години той прехвърли с фиктивна сделка на името на безпомощната Янка Дюлгерова фалиралата си фирма "Трансстрой М" ЕООД. Бабата била подмамена да подпише пред нотариус документ, с който Дражев уж щял да й дари 200 лева за операция на очите, благодарение на която да прогледне. Вместо операция обаче, Янка получила известие от данъчните, че дължи половин милион лева към държавната хазна. Когато прокуратурата започна разследване, всъщност се оказа, че бабата е купила затъналата фирма на Дражев и е поела дълговете му.
Световният шампион по класическа борба Елис Гури си няма и най-малка представа коя е половинката му и в какви схеми са забъркани роднините й. Климентина била доста интелигентно момиче и си давала сметка, че един ден “кирливите ризи” на фамилията ще излязат на бял свят. Затова тайно се надявала талантливият спортист да започне да се състезава за национален отбор в друга държава и да я отведе със себе си. Засега обаче Гури нямал такива намерения. Натурализираният българин от албански произход харесвал работата си тук и хранел дълбоки чувства на уважение към България заради това, че е получил шанс именно у нас да развие таланта си. Девойката вече няколко пъти подмятала идеите си за емиграция, но любимият й пресичал на секундата всичките й мераци. “Имам достатъчно пари тук, харесва ми България – тя е моята втора родина”, отговарял шампионът, без ни най-малко да подозира за страховете на половинката си.
Соломон ЦАРСКИ

elis_2.jpg