Ерик Кантона се завръща на сцената, но не на футболната, а на големия екран. Легендата на Манчестър Юнайтед играе себе си и свири на тромпет в нов филм – “В търсене на Ерик”. Французинът се отказа от футбола едва на 31 години и се отдаде на любовта си към киното, като това е 15-ото му участие във филм.

Сюжетът разказва за пощальон, който получава безценни уроци от футболната звезда. Пощальонът, също с името Ерик, среща любимеца си и казва: “Понякога забравям, че и ти си човек”, а бившият футболист отвръща: “Не съм човек, аз съм Кантона”.

За филмите и киното споделя: “Има много потенциал във френското кино. Не искам да съм част от Холивуд, не искам да съм Терминатор. Исках да се снимам във филми още докато играех. Ако имаш само една страст, например футбола, става опасно, защото може да пропуснеш живота си. Гордея се с това, което постигнах. Живот основан на спомени, не е живот. Все пак имам хубави спомени и може би най-добрият е, когато изритах онзи хулиган”, разкрива Кантона. (б.р. говори за случая от 1995 г., когато с каратистки шут изрита фен на Кристъл Палас)./БЛИЦ