След победата с 3:0 над РазенБалшпорт (Лайпциг) в сряда играчите на Байерн излязоха в коледна ваканция. Част от тях обаче разкриха плановете си за празнуване пред официалния сайт на баварците.

Томас Мюлер призна, че отива на кратко пътешествие със съпругата си. Капитанът Филип Лам ще празнува със семейството си край езерото Тегернзее, което се намира южно от Мюнхен. Той призна, че ще повери празничната вечеря на своя зет, който работи като професионален готвач.

Австрийският национал Давид Алаба ще се прибере във Виена за традиционната размяна на подаръци: „Събираме се цялото семейство. Около 30-40 души. Всички подаръци се поставят под елхата. За да може всички да се наслаждаваме еднакво на празника съм поръчал храна от кетъринг фирма.“

„Най-големият подарък за мен и цялото ми семейство го носи съпругата ми, която е бременна. Ще празнуваме в Полша. Една класическа Коледа с много вкусотии за ядене. Не знам какви ще бъдат, тъй като кухнята е царството на съпругата ми и ми е забранено да припарвам там“, разкри голмайсторът Роберт Левандовски.

Почти всички чуждестранни играчи на Байерн ще използват почивката, за да се приберат в своите държави. Това се отнася с пълна сила за 19-годишния Ренато Санчес, който преди да премине при баварците през лятото е живял единствено и само в Лисабон. Португалецът призна, че няма търпение да се върне у дома след половин година в Мюнхен.

Най-дългото пътуване ще предприеме южноамериканския контингент на Байерн. Бразилецът Дъглас Коста ще премине 10 679 км до дома си в Сапукая до Сул. Рафиня също ще се прибере в Бразилия. Артуро Видал обаче няма да пътува до Чили. Той заминава със семейството си за Дубай.

Кингсли Коман ще се прибере в Париж. Хави Мартинес обаче ще има няколко нетърпеливи дни при родителите си в Испания, тъй като в страната подаръците се разменят едва в Деня на тримата крале на 6 януари (Богоявление). „Майка ми ще сготви морска храна, салата и студени мезета от шунка и сирене. В полунощ ще отидем на църква“, призна защитникът.

Франк Рибери ще празнува Коледа, въпреки че е приел исляма. Неговите родители обаче са християни и цялото семейство ще се събере. Треньорът Карло Анчелоти вече се прибра в Северна Италия. Той разкри, че ще сготви популярните сред приятелите му „Тортелини ала Карло“. „Това е любимото ми ястие. Семейството ми и моите приятели също много го харесват, тъй като съм истински майстор при приготвянето“, разказа Анчелоти пред сайта на Байерн.