Един от героите на ЦСКА, участвали при детронирането на Нотингам като носител на КЕШ през 1980 г., Марио Вълков отдавна не беше попадал в медийното внимание. Бившият нападател на „червените“, който през следващата пролет ще навърши 60 години, в момента е в Лондон.

В английската столица Вълков работи като таксиметров шофьор и превозва пътници, които набира чрез приложението на американската компания за споделено пътуване „Uber“. Именно от един такъв негов клиент стана ясно и настоящото занимание на бившия футболист на ЦСКА, Миньор (Перник) и Черно море. Компанията преди няколко години опита да пробие и в България, но беше забранена след скандал от таксиметровите превозвачи.

Фен на Манчестър Юнайтед, живеещ в Лондон, е използвал услугите на Марио Вълков, за да се прибере у дома си. Мартин Лонг след това сподели преживяването със своите последователи в „Туитър“.

„Когато си наемеш „Uber“ и се окаже, че шофьорът и е не кой да е, а бившият футболист на ЦСКА и българския национален отбор Марио Вълков. Каза ми, че е играл заедно с бащата на Бербатов. Това беше достатъчно, да оценя услугите му с пет звезди!“, написа Лонг в социалната мрежа и допълни публикацията си с хаштаг „#ManUtd“.

БЛИЦ СПОРТ научи, че бившият нападател е бил съотборник на Иван Бербатов в прословутата школа на Пирин (Благоевград), която е една от най-голите люпилни на таланти в историята на българския футбол.

На 1 октомври 1980 г. Марио Вълков е част от победата на ЦСКА с 1:0 като гост на носителя на КЕШ Нотингам Форест. Воденият от Аспарух Никодимов тим печели с гол на Ружди Керимов в 32-ата минута, след като на 17 септември е записал успех с 1:0 и в първия мач с попадение на Цветан Йончев. На реванша на „Сити Граунд“ Вълков влиза в игра в 87-ата минута на мястото на Йончев.

Марио Вълков играе за ЦСКА в периода 1978-82 година. С „армейците“ е трикратен шампион на България (1979/80, 1980/81, 1981/82), а през сезон 1980/81 печели и националната купа. Има и един мач за националния отбор. След това работи като треньор в Металург (Перник) и Миньор (Перник). Синът му Красен също е бивш футболист на ЦСКА.