Известен факт е, че много жени тичат да сменят прическата си, когато нещо съществено се случва в живота им. При голмайстора на Барселона Лионел Меси изглежда нещата са подобни и аржентинецът го доказа през миналата година. Няма друг играч в света, който така радикално да е променил външния си вид, а немското списание Sport Bild разкрива какво се крие зад променения имидж на Меси.

При връчването на „Златната топка” на 12 януари 2016 година на галавечер на ФИФА в Цюрих аржентинецът изглеждаше така, както феновете са свикнали да го виждат години наред. Оформена с гел прическа, елегантен смокинг и приятелска усмивка. От всичко това през годината не остана почти нищо. Сериозна брада, руси коси и татуировки във всички цветове – аржентинецът от Барселона мутира до лошо момче.

Според немското издание причина за тази радикална промяна в Меси е загубеният финал в турнира за Копа Америка срещу Чили през лятото. Меси първи от аржентинците пропусна от бялата точка, а накрая „гаучосите” загубиха с 2:4 след дузпи. Това бе четвърти загубен финал за Меси с екипа на националния отбора, а нито една друга загуба не го е засегнала толкова много, както тази. Веднага след мача той се оттегли от националния отбор на родината си. „Титла с националния отбор беше това, която исках най-много. Това обаче не стана, затова всичко приключи!”, обяви Меси след финала, спечелен от Чили.

Само 47 дни по-късно Меси промени решението си и след множество молби към него се завърна в националния отбор и нещо трябваше да се промени. Това отново бе външният му вид. „Исках отново да започна от нулата. Имаше доста безпокойство около моята личност, а много неща не се получиха. Това трябва да свърши”, заяви тогава аржентинецът. Неговата татуировка на левия крак, на който преди това блестеше меч и името на сина му, стана напълно черна. Само номер 10 с връзка към футбола и ръчичките на малкия Тиаго останаха да личат от старата татуировка.

От послушен до непослушен. Това важи не само за външния вид, но за държанието на Меси на терена. В края на октомври той влезе в конфронтация с феновете на Валенсия, след като съотборникът му Луис Суарес бе уцелен на терена с пластмасова бутилка. Меси обиди феновете с думите „кучи синове”. Седмица по-късно в съблекалните на „Етихад” аржентинецът се опитал да предизвика играч на Манчестър Сити на бой. Неговият добър приятел и сънародник Серхио Агуеро, който играе за „гражданите” го спрял и предотвратил боя.

Някои фенове дори се шегуват, че промяната в Меси се дължи на порастването на неговото куче Хълк, получено като подарък от неговата приятелка в края на януари.

Много по-важно за феновете на аржентинеца към този момент като че ли е, че Меси продължава да бележи толкова редовно, колкото и преди – 23 гола в 20 мача от началото на сезона.