Роджър Федерер се надява да има шанс да се срещне с бившия президент на ЮАР Нелсън Мандела, предава ДПА. Номер 2 в световната ранглиста пътува до Южна Африка, за да инспектира в Йоханесбург проект на своята благотворителна фондация.

"Наистина се надявам да успея да се срещна с Мандела. Това ще бъде невероятно, една сбъдната мечта. Имам само няколко дни на разположение, но искам да посетя някой от проектите на фондацията", каза Федерер, който снощи загуби на четвъртфиналите на турнира в Ротердам от Жулиен Бенето (Франция). Бившият номер 1 в света ще участва на турнира в Дубай в края на месеца, където ще защитава титлата си.

Междувременно Роджър Федерер ще срещна в Ротердам и с най-силната състезателка по скуош в последните години Никол Дейвид от Малайзия. Дейвид, която е шесткратна световна шампионка, е в основата на кампанията спорта да бъде включен в програмата на олимпийските игри през 2020-та година. Федерер подкрепи кампанията и получи ракета за скуош от Дейвид. "Играех скуош с баща ми много често. Би било невероятно този спорт да бъде в програмата на олимпийските игри", каза още швейцарецът.