Една от най-големите фенки на Григор Димитров присъства на церемонията в хасковския театър, където баща му Димитър беше удостоен със званието “Почетен гражданин”. Маргарита Петрова живее в Габрово и от 2014 година насам се запалила по тениса и следи всички изяви на Гришо. Носи тениски с лика на хасковлията с гордост.

Жената има син, роден през 1991 година, в която на бял свят се появява и Григор. За наследника си казва, че визуално много прилича на най-популярния български тенисист. Така цялото семейство на Маргарита вече обича тенис, а дъщеря й дори го практикува, макар и непрофесионално.

“Дойдох в Хасково да поздравя специално Димитър, да го поздравя за сина, за нас той е български юнак. Когато разбрах, че ще става почетен гражданин, веднага тръгнах за церемонията”, разказа пред haskovo.live Маргарита. 

Не скри, че идва в Хасково не за пръв път и често е посещавала кортовете на Кенана.

52-годишната жена разказа още, че е прекосила океана заради участието на Григор в турнир в Австралия. Отишла е там, за да го подкрепи. Познава се лично с Гришо и винаги успява да си поговори с него.

“Много искам всички да разберат колко много Григор обича родината си и дори на участия като чуе българска реч, първо се запътва натам”, добавя Маргарита. На бащата на Гришо тя подари топка за тенис с пожелание за нови успехи на сина му на корта.