Феновете на Пирин (Гоце Делчев) и футболистите на тима изпратиха по подобаващ начин паметната в историята на клуба 2012 година, като изиграха оспорван мач помежду си на градския стадион. Двубоят предложи много емоции на всички, които уважиха проявата. Мачът беше повече от оспорван и завърши при впечатляващото равенство 7:7.

Срещата предложи и доста емоции като с почти нищо не отстъпваше на двубоите, които неврокопчани изиграха през есента в "А" група. Селекцията на тима на привържениците бе поверена на две от най-върлите фенки на отбора Бойка и Мария Мешенлиеви, които доста компетентно направиха разбора на мача и се раздадоха край тъчлинията, показвайки солидни умения, свързани с футболната игра. В другия лагер пък ръководството на двубоя на първия тим на гоцеделчевци бе поверено на треньора на вратарите Николай Стойков. От своя страна двата тима се хвърлиха в люта битка като настоящият тим на неврокопчани бе изведен с острието в атака Асен Трендафилов, който независимо от това, че не отбеляза гол се раздаде до край и бе особено полезен в подстъпите към вратата.

В противниковия отбор пък атаката бе поведена от доктор Ангел Тонгов. Именно той откри резултата, а освен това показа завиден синхрон с Борислав Мавродиев, който умело му асистираше и с дейното си участие даде основен принос за хеттрика, който регистрира в този мач новоизпеченият медик. Едно попадение от дузпа отбеляза и най-възрастният действащ ветеран в България Костадин Караджов, който независимо от това, че е над 70 години, показа завидна техника в дясната зона на защитата и демонстрира, че възрастта не е порок. Спас Кръстев също се раздаде и добави още интрига в двубоя с техничните си отигравания.

За съперника пък с красиви попадения се отличиха Борислав Хазуров, Атанас Дреновички и Зефир Катунчев. На градския стадион пък се видя от къде той е наследил футбола в кръвта си и защитните умения, солед като се изправи един срещу друг с баща си Стоян Катунчев, който стоеше изключително стабилно в защитата и не позволи изненади през зоната си.

Двубоят пък премина под вещото съдийство на трима главни съдии, след като Стоян Метохлиев започна двубоя, но предпочете да застане на вратата, показвайки солиден рефлекс. Той бе заменен от капитана на Пирин Петър Лазаров, който демонстрира завиден поглед върху играта в качеството си на арбитър заедно с Иван Пашалиев, който бе втори главен съдия по време на втората част.

Крайният резултат бе определен чрез спазването на най-новите изисквания и нововъведения на ФИФА, УЕФА и БФС като след подадена контестация и в присъствието на дежурния делегат на срещата и настоящ спортно-технически директор Иван Близнаков бе изгледан подробен запис от мача, след който бе отменено едно попадение на Ангел Тонгов в отбора на феновете заради формално нарушение на правилата.

2_5.JPG


3_8.jpg