Кампанията „Да изчистим България заедно“ е една от най-големите доброволчески инициативи у нас. Наред с големи областни градове се включват хора от цяла България.

Снимки за доброволческата акция ни изпратиха радомирци, които днес са почиствали парковото пространство в района на жп гарата.

Сред хората са и кандидатът за кмет на Радомир Кирил Стоев и Владимир Димитров. Припомняме, че по времето когато Димитров бе старши треньор на местния отбор „Струмска слава“, футболистите се прочуха и с една тяхна доброволческа акция, когато съвсем спонтанно решили да почистят магистрала „Тракия“, докато автобусът им аварирал заради спукана гума. Случката бе заснета от случайни очевидци и бързо набра популярност в социалните мрежи и медиите.

"Добрият пример е част от ежедневието ни и вярваме, че така трябва да бъде", сподели Димитров.

„Лицата на всеки град, освен централната му част са входовете и изходите. Каква среда ни посреща и ни изпраща от града ни, оставя трайно впечатление и говори много за жителите му. Зеленото пространство в района на жп гарата, превърнало се в сметище, беше нашето предизвикателство за деня, но наред с лошото време се оказа, че няма пречка, която да спре енергията и ентусиазмът, които имаме“, каза Кирил Стоев.

В унисон с надслова, под който се провежда кампанията тази година - "Готови сме!" – От Екипът на Радомир заявиха, че са готови с предложенията си за подобряване на проблемите, които са част от дневния ред на ежедневието на радомирци.