В историята на бургаския футбол има много интересни случки и персонажи. Една oт тях е свързана с чешкия футболист Томаш Мица. Той дойде в редиците на Нефтохимик през лятото на 2004 година - тогава Нафтекс. Мица се понрави със скоростните си качества, добър демараж и хъс за игра. Скоро обаче бе разкрит и като друг човек. Любителите на нощния живот започнаха често да го забелязват по баровете до ранните часове, разказват в "Кота Спорт". Свидетели твърдят, че той е изпивал по един литър водка на вечер, а след броени часове отивал на тренировка. 

Формата му започна да спада и за три месеца Томаш бе вече бледо копие на играча, който дойде в началото при "шейховете". След това тръгнаха и слуховете за натрупани дългове към представители на местния ъндърграунд. Стана ясно, че Мица посещава заведения, като ползва услугите на жрици на любовта. За половин година натрупал големи дългове, които не обслужвал. Първоначално е плащал част от дължимите суми, но след това вече не е имал възможност. Представители на подземния свят твърдят, че той е поръчвал по пет проститутки заедно, както и бутилки с марково шампанско и уиски. 

На вечер сметката му и стигала до 15 хиляди лева. Накрая се оказва, че Томаш Мица има да дава около 200 хиляди лева за ползваните екстри, пише още "Кота Спорт". Той се опитва да забави плащанията и получава известен толеранс, но постепенно обръчът около него се затяга. На няколко пъти получава заплахи, посетен e oт едри момчета в апартамента, който ползва. "Съветват" го да започне да плаща борча си. В крайна сметка Мица успява да избяга от Бургас, като подписва договор с швейцарския Вил. Ръководството на Нефтохимик твърди, че това е незаконен акт и започват дълги дела. Томаш Мица обаче и до ден-днешен дължал пари на бургаските мутри.