Френският халф на Левски Седрик Бардон от скоро ще влезе и в друга роля освен на професионален футболист. Полузащитникът вече е колумнист към известното футболно списание Four Four Two. Изданието вече може да бъде намерено и на български език, а първият му брой на пазара излиза на 8 април (четвъртък). Главен редактор на списанието е известният наш телевизионен водещ Димитър Тренев.

„Ще пиша материалите си на френски, а после ще ги превеждат. Много ми е трудно да пиша на вашия език”, сподели Бардон на специална пресконференция, която бе днес сутринта на Националния стадион “Васил Левски”.

Седрик Бардон е едва вторият французин, който ще пише за Four Four Two. Преди него на страниците на изданието е творял Арсен Венгер. Сегашният мениджър на Арсенал е писал свои статии в английската версия на списанието.

Бардон уважи представянето на изданието в България, като дори участва в пресконференцията. „Правя го за удоволствие в свободното си време. Помагам на приятели, това е. Не мисля да ставам журналист, нито пък треньор, като Арсен Венгер”, отбеляза още колумнистът.

Най-интересната тема в първия 128-страничен брой е свързана с ексклузивно интервю с мениджъра на Англия Фабио Капело. Италианецът говори за предстоящото световно първенство в Южна Африка, тактика, попълване на групата, съпругите на футболистите, казусът с капитанската лента, контузиите, предстоящите европейски квалификации с България и още много други неща на цели осем страници.

В отделно 36-странично приложение изданието ще припомни всичко за незабравимия Мондиал'94 в САЩ - от великата българска нощ в Париж до финала между Бразилия и Италия. Оригиналното издание излиза за първи път преди близо 16 години, малко след паметното за България световно първенство в САЩ.

В първия брой на FourFourTwo България са включени още темите:
- Как контузията на Бербатов повлия на сезона му
- Интервю с Димитър Иванков за кариерата му в националния отбор
- Кантона и увлечението му към марихуаната
- 8-страничен репортаж от кухнята на Реал (Мадрид) - Барселона
- Колонката на звездата на Левски Седрик Бардон