Роденият в Гоце Делчев футболист Георги Пашов вече е висшист, похвали се самият той пред БЛИЦ. За разлика от повечето свои колеги, които залагат на образование в НСА или спортния факултет в ЮЗУ „Неофит Рилски“, защитникът на новака в "А" група Монтана заложи на друг сегмент и далеч по-сухата икономика.

Пашов успешно се дипломира като Магистър в най-старото търговско училище в България Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов, след като през 2013 той завърши бакалавърската програма на учебното заведение. Тогава той получи специалност финанси, а за по-нататъшното си следване избра да специализира Инвестиционен мениджмънт в следващите три семестъра.

Футболната му кариера въобще не му попречи със следването и през цялото време съчетаваше тренировките в клубните си тимове и залягане над уроците, заяви щастливият новоизпечен икономист. За получаването на официалния документ за завършено образование той предпочете да пътува сам и прескочи от Монтана до близкия Свищов. Пашов предпочете близките му да не бият път от Гоце Делчев, а отложи семейния празник за малко по-късно. Това не попречи обаче на баща му, майка му и сестра му да го събудят още в най-ранни зори, за да му честитят дипломирането.

Георги Пашов пък получи специално разрешение за отсъствие от тренировки от старши треньора Ферарио Спасов, а след завръщането си веднага почерпи в съблекалнята съотборници, наставници и ръководство по случая.

Футболистът обаче уточни, че към момента не мисли да започне да се занимава с икономика, а ще продължи да практикува любимата му игра. Тази година за него се оказа доста успешна и има двоен повод за сериозно празнуване като освен за дипломирането си гоцеделчевецът може да се похвали и със завръщането на настоящия му тим Монтана в "А" група, за което и той има принос.