Футболист от ДЮШ на "Ботев" (Вр) извърши благороден жест извън терена, научи „Конкурент”. Нападателят на младшата и старшата възраст Владислав Андреев намери вчера скъп мобилен телефон и портфейл, пълен с пари и лични документи, и ги върна на ученичка.

„Бяхме в междучасие и отидохме за закуски до барчето в средношколското общежитие с трима съученици. На връщане към училището забелязах забравените вещи и бързо установих на кого са. Оказа се, че са на едно момиче - Петя, също учещо в професионалната техническа гимназия. То вече се бе притеснило и много се зарадва. Не мисля, че съм направил нещо кой знае какво”, разказа футболният талант от IX „в” на ПТГ с класен ръководител Николинка Петкова.

Владислав Андреев изкара тежък сезон в школата на "Ботев". Случваше му се дори за 5 дни да играе в 3 мача заедно с връстниците си Иван Спасов, Габриел Дамянов и Павел Янков. Нападателят продължава да е в полезрението на националните селекционери на юношеските формации, след като изкара няколко лагер-сбора в комплекс „Царско село”.

Това е третият подобен случай в Северозапада в последно време, припомниха паметливи. Първи се прочу Кристиян Павлов от школата на ОФК Ком (Берковица), който върна изгубения портфейл на Боян Гергов от ОС на БФС в Монтана. Преди има-няма месец халфът на юношите старша възраст на "Ботев" (Вр) Габриел Ангелов пък намери телефон и зарадва лично собственика му.