ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Бившият футболист на Евертън и Уулвърхемптън Майкъл Брънч беше осъден на 7 години затвор, след като се призна за виновен по обвинение за трафик на наркотици. 34-годишният Брънч беше заловен с 1 килограм кокаин в дома си в Отърпуул през месец юли. Това е второто обвинение, което съдът му повдигна.

Първото е за притежание на малко под три килограма амфетамини и опит за пласирането им. Бившият футболист е заловен в момента на сделката на паркинг в Ливърпул през март. На 10 юли обаче той беше арестуван, а днес и осъден.

"Това беше сериозно криминално престъпление на човек, който някога е бил пример за по-младите", коментира служителят на британската Агенция за борба с организираната престъпност Мат Бъртън.

"Посланието от случилото се днес е, че работата с наркотици води към затвора, а не към финансова независимост или превръщането на човек в знаменитост", добави той, цитиран от "Би Би Си".

Освен Евертън, за който Брънч дебютира на 18 години през 1996-а, той е играл за Брадфорд Сити и Честър Сити. Има престои под наем още в Манчестър Сити, Рединг и Хъл Сити.