Синът на шведската футболна легенда Глен Хисен – Антон, открито призна, че е гей. Играчът на втородивизионния Ютсиктенс се счита за първия шведски футболист, който разкрива своите хомосексуални наклонности. 20-годишният състезател е син на бившия бранител на Ливърпул – Глен Хисън. Той играе за мърсисайдци от 1989 до 1992 година и става шампион. Има и над 60 мача за националния отбор на Швеция Глен Хисен има още двама сина - професионалните футболисти Тобиас и Александър.

6.jpg “Може и да не играя в голямо първенство, но искам да докажа, че няма нищо страшно в това един футболист да бъде гей. Ако се представям силно на терена, няма значение дали харесвам мъже или жени. Някои хора може да изпитват трудности в признаването на ориентацията си, но това е техен проблем, не мой", коментира Антон Хисен (с фланелката на Ливърпул).

“Винаги е имало хора, които не могат да толерират гейовете, също както има такива, които не понасят имигрантите. Един отбор може да се интересува от мен и след време треньорът може да промени мнението си, само защото е разбрал, че съм гей. Тогава това си остава негов проблем, не мой", добавя футболистът.

Един от братята на Антон – Тобиас Хисен, вече подкрепи по-малкия си брат. “Надявам се, че сега повече хора ще имат куража да излязат пред всички и да признаят ориентацията си, след смелото действие на брат ми", каза Тобиас Хисен, който има 15 мача и 2 гола за националния отбор на Швеция./БЛИЦ