Бразилецът Жонатан се завърна в Хановер през зимата със задачата да помогне на тима в битката за оцеляване в Бундеслигата, но вкара само три гола в десет мача и това не се оказа достатъчно. Отборът му изпадна кръг преди края на сезона.

През миналата седмица 30-годишният нападател се прояви по друг начин и то в негативна светлина. Той предизвика катастрофа, при която размаза шест коли.

В 7:10 часа сутринта бразилецът е отнел предимство на дясностоящ автомобил на нерегулирано кръстовище и така се стигнало до катастрофата. Футболистът е забил своя Фолксваген Туарег в Нисан Микра, управляван от 56-годишна жена. След това е ударил още четири паркирани автомобила, сред тях Опел Корса и Рено Клио.

Жонатан и жената са се отървали без наранявания. Футболистът е бил освободен от тренировката на Хановер в четвъртък, тъй като е пратен на медицински преглед, за да се установи дали няма някакви невидими от пръв поглед наранявания.

Бразилецът, който шофира в Германия с бразилска книжка, ще бъде глобен със 120 евро и ще му бъдат отнети точки. Направеният доброволно тест за алкохол е показал 0,0 промила.