Перуанският нападател Хаинрсино Байлон може да влезе в Книгата на рекордите на Гинес. Горкият футболист измина 900 километра, за да участва в 8-минутен мач от перуанското първенство, но не игра дори минута. Става въпрос за прекратената среща от 21 юли между Университарио и Мелгар, който бе прекратен.

Федерацията назначи да се доиграят въпросните 8 минути със съставите от 21 юли, но Байлон вече е играч на Унион Комерсио, тъй като е бил трансфериран. По време на мача обаче е бил титуляр и с екипа на вече бившия си отбор Университарио излезе на терена. Но така или инаме той не докосна топката, защото още след първия съдийски сигнал Университарио прави смяна и го вади от игра като част от споразумението с Комерсио за евентуалното му предпазване от контузия.

Мачът в град Арекипа беше спрян в 82-ата минута, когато съдиите бяха атакувани, удряни, блъскани и съборени на земята от играчи и треньорски щаб на отбора на Мелгар. Повод за реакцията им беше маркирането на несъществуваща засада, от която евентуално техният отбор можел да стигне до победата.

В резултат на разследването на дисциплинарната комисия на федерацията треньорът на виновниците Франко Наваро беше лишен от състезателни права за 10 мача, но след обжалване наказанието падна до 8. В 8-те минути доиграване нямаше нови голове и така резултатът 2:2 беше утвърден. Университарио е на второ място в класирането с 50 точки, а Мелгар е 12-и с 33 т.