Бразилската футболна легенда Зико все още кара автомобил, който получава като награда преди 40 години. През 1981 г. той е обявен за Играч на мача по време на двубоя за Междуконтиненталната купа, когато Фламенго побеждава Ливърпул с 3:0.

В периода 1980-2014 г. основен спонсор на престижния двубой е „Тойота“ и японската компания подарява автомобил на най-добрия играч в мача. Той има право да задържи колата или да я продаде. Така Зико се сдобива с Toyota Celica, която продължава понякога да кара по улиците на Рио де Жанейро.

„Получавал съм много оферти за колата, но нямам намерение да я продавам. Това е ценна града, фантастичен спомен за най-ценния трофей, спечелен от Фламенго. Автомобилът е у дома и си работи съвсем добре. Ще бъде моя собственост, докато съм жив“, заяви 68-годишната футболна легенда.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Тойота“ искаха да си направят реклама чрез мен и настояха да задържа колата. Аз също исках да я запазя. Имаше проблем. Не можеше да внеса кола от чужбина в Бразилия. До 1990 г. само служители на посолствата можеха да внасят коли от други държави. Трябваше да намеря сериозни връзки, за да получа разрешение“, признава Зико.

Колата пристига в Бразилия едва през 1983 г. По това време легендарният халф вече е играч на Удинезе и за първи път сяда зад волана на японската кола през 1985 г., когато се завръща в Рио де Жанейро.

Интересното е, че „Тойота“ не му праща колата, която му дава за награда след мача с Ливърпул. Тогава му връчват ключовете на „Тойота Селика ST”, но в Бразилия пристига модернизираният модел „Тойота Селика 2.0 GT” с 145 конски сили. Затова и в Токио позира до червен автомобил, а всъщност кара сребрист.