Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Легендата на Глазгоу Рейнджърс Начо Ново не успя да направи дебют в бокса, след като съперникът му се отказа.

Испанецът прекара шест години в шотландските футболен клуб, като спечели три титли в лигата и отбеляза 68 гола в 236 мача. През 2017 г. той се оттегли от футбола и започна да работи като треньор в Америка. Но сега, на 45-годишна възраст, Ново прави шокираща крачка към боксовия ринг, за да се изправи срещу шотландеца Тиктокър Каз Милиган.

Милиган - подобно на Джейк Пол - е преминал от кариерата си в социалните медии към бокса. Двамата трябваше да се бият в прочутата зала OVO Hydro в Глазгоу на 10 август. Звездата от социалните мрежи обаче изведнъж реши да се откаже от боя.

Ново вкара победната дузпа, за да изпрати Рейнджърс на финала за Купата на Уефа през 2008 г., който те загубиха от Зенит Санкт Петербург. По-късно той премина в Спортинг Хихон в родната си Испания и имаше престои в Полша, Северна Ирландия, САЩ и отново в Шотландия с Мортън.

Ново откри също така бар в западната част на Пейсли Роуд и стана треньор в Лексинтън СК в Кентъки. През 2018 г. получи подозрение за сърдечен удар, докато играеше за ветераните на Рейнджърс в турнир в Германия.

Месеци след това той получи инсулт, но сега отново е в добра форма.

"Преди двадесет години вкарвах голове за Рейнджърс. Сега се боря с най-големия си фен. Това, през което съм преминал, е, че съм имал много проблеми в живота си - здравословни. Каквото и да се случи в живота, можеш да се пребориш със себе си и да се опиташ да направиш каквото искаш. Вълнувам се за това събитие и се надявам всички да дойдат, да ме подкрепят и да се насладят".