Благотворителен футболен турнир в подкрепа на хората, търсещи закрила в Република България ще се проведе тази събота от 10:00 часа в столичния комплекс "Царско село", информираха организаторите за БЛИЦ.

Клуб за дискусии "Диуания", съвместно с "Форум за арабска култура" и с подкрепата на хотелски комплекс "Царско село", ви каним на благотворителен футболен турнир, чиято цел е подпомагане нуждите на хората, настанени в бежанските лагери на територията на столицата. Чрез футболната игра и с помощта на нейните привърженици и медийното съдействие се надяваме да популяризираме хуманната си инициатива сред повече хора. В турнира ще вземат участие отборите на представители на търсещите закрила, интегрирани имигранти в България, на медиите и на футболните деятели и съдии.

По време на мероприятието ще се проведе акция за събирането на продукти от първа необходимост - лекарства за простуда и грип (аспирин, парацетамол, витамин C), памперси, сухо мляко, одеяла и др. Всеки, който желае може да сформира отбор от минимум 6 души, който да вземе участие в турнира. Единственото условие е да се назове името на отбора не по-късно от 25.10 (петък) на e-mail: [email protected], или телефон: 0892 053741 или 0882 174402.