Десетки звезди от бургаския футбол и родния хайлайф се събраха на благотворителен шоумач на стадион „Лазур”. Събитието се проведе в помощ на Дома за медико-социални грижи „Вяра, Надежда, Любов“  - Бургас.

Един срещу друг се изправиха отборите на бургаските легенди и лица, познати от телевизионния екран. Футболните ветерани бяха представени от вратаря Тодор Попов, Малин Орачев, Ганчо Евтимов, Милен Георгиев, Стойко Сакалиев, Нено Ненов, Иван Дончев, Станимир Димитров, Николай Русев - Джангъра, който бе и най-възрастният на терена, Венко Петков и Ангел Стойков. Сборният тим от бивши футболисти на Нефтохимик и Черноморец беше воден от Димитър Димитров-Херо.

Италианският спец Салваторе Бианкети, който водеше т.нар. „Отбор на сърцето” разчиташе на музиканта Лъчезар, Миро и Панайот от Биг Брадър, Румънеца и Енчев, рапърите Спенс и Играта, Лео Бианки, Орлин Павлов, Предраг Пажин. За звездите игра и бразилецът Луиш Оливейра, който е бивш национал на Белгия. Той е играл с Габриел Батистута във Фиорентина преди години.

За няколко минути в игра за "Отбор на сърцето" се включи и Черната Златка. Благотворителният мач протече доста емоционално и завърши без победител - 4:4.

Празникът на стадион „Лазур” приключи с концерт с участие на италианското дете-чудо Емануеле Бартели, формацията „Speed of sound” и Самуел Пиетрасанта, който изпълни песни на Ерос Рамацоти.