Когато чуждестранните футболисти отиват да играят в Англия, една от първите им задача е да си намерят учител по английски език. С най-голяма популярност в тази роля напоследък се ползва хубавицата Сара Дуке. Тя говори перфектно шест езика – португалски, английски, немски, френски, испански и италиански.

Преди да се заеме с обучението на футболистите, Сара е работила като спортен адвокат в Белгия. Първата ѝ работа като учител на играчи е в португалския гранд Порто, където помага на чуждестранните футболисти да се разбират по-добре със съотборниците си и треньорите. След едногодишен престой при „драконите“ започна да работи самостоятелно.

Нейният външен вид обаче предизвиква ревността на много футболни половинки и те забраняват на своите приятели и съпрузи да се обучават от Сара Дуке, която се радва на сериозна популярност в „Инстаграм“ и има над 150 000 последователи.

Това обаче не спира работата на красавицата и тя има доста клиенти сред футболистите. Един от най-известните, които обучава в момента, е асът на Манчестър Юнайтед Хулиан Алварес (двамата заедно на снимката вдясно). 23-годишният световен шампион с Аржентина в редица интервюта показва доста добро ниво на английски, с което заслужи комплиментите на своята учителка.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Сред другите ѝ ученици е бразилският национал Артур Мело (двамата на снимката вляво), който в момента играе в Ливърпул под наем от Ювентус. Дуке твърди, че има специална формула, която използва при обучението на футболистите. Тя използва няколко техники за запаметяване, които доста са помогнали на Хулиан Алварес.

Брюнетката има и магистърска степен по спортна психология от школата на Реал (Мадрид) в Испания. Освен това има американски сертификат за ментално обучение.