Шефовете на футболната федерация на Гана правят всичко възможно, за да привлекат Лотар Матеус. Както вече се писа, новият ни национален селекционер е спряган за такъв на африканската държава, въпреки че има железен договор с БФС. Ганайците са уговаряли на няколко пъти Матеус, давайки му далеч по-висока заплата. Те даже били готови да изплатят на футболния ни съюз неустойка за прекратяване на контракта на немеца.

Лотар Матеус обаче няма никакво намерение да напуска България, съобщиха за БЛИЦ от БФС. Нещо повече - германецът има намерение да се впусне в бизнес начинание у нас. Според “Зюддойче Цайтунг” бившият германски национал възнамерява да участва в проект за слънчева енергия по родното Черноморие.
 
В Мюнхен Матеус имал среща и с други потенциални инвеститори на проекта “Bulgar Sol”. Той споделил, че има добро предчувствие за новото си бизнесначинание и се надява вложените пари да започнат да работят за него.
 
Пред германското издание Лотар Матеус разкрива, че в бъдеще може да пробва и друг вид инвестиции в България. Най-вероятно те ще са свързани с недвижими имоти./БЛИЦ