Музиката е неразделна част от спорта, когато говорим за нещо интересно и забавление. Това за пореден път беше доказано от тенисистите. Поредният хит, който завладя света на спорта, а и не само него, е познатият вече на всички Gangnam Style на южнокорейския рап изпълнител PSY. В най-големия портал за споделяне YouTube видеото гони половин милиард гледания.

Новак Джокович, например, отпразнува титлата си на Откритото първенство на Китай преди няколко дни с танц заедно с децата около корта. Това не е първият път на Ноле, когато показва умения именно на Gangnam Style. Преди това, заедно с Николас Алмагро, двамата се раздвижиха в Тайван.

Младият канадец Фипил Пеливо също привлече вниманието към себе си. Той демонстрира танцовия стил след мачовете срещу Южна Африка за купа "Дейвис" директно на корта.

През лятото, малко преди старта на Олимпиадата, а и след нея, хит сред спортистите беше Call Me Maybe на Carly Rae Jepsen. Видео към песента "завъртяха" основно американските олимпийци. Имаше и футболисти, които също не останаха по-назад.