Гара Дембеле се изложи и много му се смяха този уикенд в "Биорали Гурково 2010", разказаха организаторите за БЛИЦ.

Уникалната надпревара с магарешки каручки се проведе за 25-и път в планинския град, от който тръгва Прохода на Републиката "Хаинбоаз".

За пета поредна година състезанието спечели дългоухото магаре Пенчо от село Конаре. Спринтьорът се изстреля още на старта и завъртя една обиколка на стадиона за 59 секунди. Така Пенчо със собственик 21-годишния Иван Николов успя да подобри собственото си най-добро постижение от миналата година и стана първото магаре с каруца, постигнало резултат под 1 минута.

На стадиона в Гурково се бяха събрали над 3000 ентусиазирани зрители, които се надяваха тази година победната серия на Пенчо от село Конаре да бъде прекъсната не от кого да е, а от магарицата Пепа Гара Дембеле. Тя бе най-атрактивният състезател в "Биорали Гурково 2010".

Стопанинът й Георги Недялков сподели пред БЛИЦ, че е запален левскар и затова кръстил добичето на тъмнокожия нападател на "сините". Пепа Гара Дембеле сериозно се изложи в дърпането между каручките, където отпадна на 1/4-финалите. Победител в тази дисциплина стана магарицата Мая със своята 73-годишна стопанка баба Стойка Дългъчева (на снимката долу).

ralito2.jpg

Пепа Гара Дембеле не взе участие в турнира по магарешки футбол. Победител в него стана дългоухата "осмица" Рени Хрис, която въпреки женското си име успя да забие два гола в противниковата врата и спечели любовта на публиката. Званието "Мис Магарица" заслужи 8-годишната Веска, която бе пременена с червен пискюл.

Тази година в уникалната надпревара се включиха 18 магарешки впряга. Регламентът изисква каручките да са с четири колела и да са украсени, магаретата да са изкъпани, сресани, парфюмирани и украсени. Не се допускаше употребата на допинг от рода на люти чушки, конски мухи и пр. Водещ на шоуто бе Венци Мартинов, а организаторите раздадоха много награди, както за публиката, така и за участниците. Магаретата си заработиха чували със зърно, бали слама, дървен материал и други. На късметлия от публиката пък се падна цяло живо теле, разиграно на специалната томбола.

Не е ясно какво се случи с един от участниците, който не успя да стане победител в нито една от дисциплините, а на него имаше надпис - "Или шампион, или на кюфтета!" /БЛИЦ