Една от легендите на английския футбол Пол Гаскойн призна вината си в съд в Борнемут по обвинения за тормоз над бившата му приятелка Аманда Томас и удар с юмрук в лицето на фоторепортер. Всичко това се случило тази пролет.

Газа заплашвал бившето си гадже Аманда Томас с обаждания по телефона и дори призовавал приятели от социалните мрежи също да го правят. „Уволнете тази крава“, крещял Гаскойн на шефовете на Аманда Томас, която работила в пощенски офис.

Двамата се разделили след появата на папараци, правещи снимки за жълти медии. Точно такъв фоторепортер бил ударен от Гаскойн с юмрук и получил голяма рана на главата, след което било повдигнато обвинение срещу Газа, който с удара си счупил и очила за около 200 паунда.

Гаскойн ще трябва да плати 100 лири глоба и 1535 лири за съдебни разходи и различни компенсации. Освен това Гаскойн има забрана да коментира Томас в социалните мрежи в следващите две години. Ако Гаскойн наруши ограничителната заповед, може да бъде осъден на до пет години затвор.