Георги Василев, извел до шампионската титла в България Етър, “Левски” и ЦСКА, вече се радва на придобивки от немската пенсионна система, след като има навършените години и необходимия минимум от пет години внасяне на осигуровки.
 
За последно Василев работи в Германия в началото на 2006 г., когато за няколко месеца ръководи Унион (Берлин) за втори път в кариерата си. При първия си престой в клуба от германската столица (1999-2002) той си извоюва прозвището Генерала, тъй като спечели промоция за Втора бундеслига и класира тима за финал на Купата на Германия, където отстъпи на Шалке 04 с 0:2.
 
Немската пенсия на Гочето започна да пристига с два месеца закъснение. За това обаче си има обяснение. В различни документи 65-годишният специалист се води с две рождени дати – 9 август и 9 октомври. Промяната е направена заради мач на младежкия национален отбор през 1964 г., за който Василев е трябвало да бъде изкаран по-млад. Истинската дата на рождението му е 9 август 1946 г.
 
Малко известен е и фактът, че Василев не е фамилията на специалиста. Васил е името на баща му. Пълното име на легендарния треньор е Георги Василев Иванов. “Много обичах баща си и затова избрах да играя с презимето си”, призна преди години Георги Василев в интервю за в. “Билд”.
 
През кариерата си Василев е бил начело на “Левски” (Стражица), Етър, “Левски” (София), Анортозис, ЦСКА , Унион (Берлин), Неа Саламина, Нафтекс, Левадиакос, Несебър и Черноморец (Бургас)./БЛИЦ

11-1_1.jpg