Звездата на световната музикална сцена Стинг идва за втори път в България. Пет години след като пя и свири в Несебър англичанинът ще зарадва и почитателите си в София. Музикантът ще има концерт в София на 7 юни на стадион "Георги Аспарухов", съобщиха от "София мюзик ентърпрайсис".

Гениалният британец ще свири за пръв път в България освен със своя виртуозен бенд и със симфоничен оркестър. Сцената ще бъде разположена с гръб към сектор "В" на стадиона. Пред нея, върху терена, на специално покритие, ще има 5 500 седящи места. Останалите места ще бъдат на трибуната на сектор "А" на стадиона, като капацитетът по този начин е ограничен до 13 500 души.

Билетите за концерта на Стинг ще бъдат на цени от 80, 100, 150 и 200 лева. Продажбата им започва от 25 февруари.

Името на турнето на музиканта е "Symphonicity" и включваща редица хитове - Every Little Thing She Does Is Magic, Roxanne, Every Breath You Take, Englishman in New York, Fragile, If I Ever Lose My Faith in You, Fields Of Gold и Desert Rose.

На концерта Стинг ще бъде в компанията на невероятните музиканти Доминик Милър (китара), Рани Крия (перкусии), Джо Лаури (вокали) и Ира Коулман (бас). През дългогодишната си самостоятелна кариера и като член на The Police, Стинг получава 16 награди "Грами", “Златен Глобус”, три номинации за Оскар, приет е в световната Зала на Славата.