Героят от "синята приказка” - Николай Димитров, стартира бизнес в сферата на професионалното почистване. Това сподели футболистът пред Гонг.

"Започнах бизнес в сферата на професионалното почистване. Вече съм над 30-те години и се замислям с какво бих се занимавал след края на кариерата си. Наблюдавам дори в спорта как работодатели злоупотребяват със служителите си и не ги ценят, а след това се казва, че няма кадри. Мисля, че работодателите могат да бъдат по-ефективни, предлагайки по-добра работна среда, която да подпомага развитието на служителите.

Избрах сферата на услугите, в частност почистването, защото е доста подценен сегмент и защото ми харесва, че може да се развива неограничено и винаги има как да подобриш услугата, а клиентът да остане удовлетворен от това, което му предлагаме. Това е и философията ни във фирмата - вярваме в безлимитния човешки потенциал и в това, че винаги има накъде да се развива. Иска ми се това да е и посланието, което достига до хората чрез нас, ползвайки услугата ни. Затова избрахме името Strive (стремя се) от английски“.

Това, на което ме научи футболът, главно е, че ако на човек се предоставят добра атмосфера, насоки и доверие, би се справял много по- добре, отколкото самият той е очаквал. В кариерата си съм виждал много талантливи играчи, попаднали в неправилната среда, да не показват истинските си възможности.

Обратното също е вярно - играчи с не толкова големи възможности, поставени в добра среда и усетили доверие, демонстрират нещо, което никой не е очаквал. Тук намирам допирна точка с бизнеса - ако един бизнес успее да предложи среда, която да подпомага развитието на служителите си и им дава нужното доверие, тогава и бизнесът и служителите ще се развиват паралелно и в крайна сметка, крайния потребител ще е доволен“, заяви Хичо.