Един от героите от САЩ`94 успя да направи рекордна сделка. Красимир Балъков е продал къщата си в баровското село Арбанаси. За раздялата с луксозния имот Бала е гушнал точно 1,5 милиона лева. Справка в регистрите показва, че купувач на имота е фирма "Тива 1" ЕООД. Дружеството е със седалище в село Сушица. Фирмата е семейна и към момента обработва повече от 32 хиляди декара земя на територията на общините Горна Оряховица и Стражица.

Нейни собственици са Тодор и Елка Тодорови, които са видни активисти на ГЕРБ. Любопитен детайл е, че техният син всеки момент ще сключи брак с дъщерята на лидера на БСП Мариана Бояджиева. Очаква се младоженците да живеят именно в новия имот, който доскоро беше на Балъков.

Вече бившата къща на магическия халф е една от най-просторните и скъпи в Арбанаси. Героят от САЩ`94 я построи веднага след огромния успех за българския футбол на Световното. Сградата с разгъната застроена площ от 300 кв. метра има и огромен двор от над 2000 кв. метра. Домът притежава и множество екстри, включително барбекю и басейн.

Според местните Балъков е искал много отдавна да продаде имота си, но високата цена е стряскала мнозина. Според брокери това е най-скъпо продадената къща в цяла Централна Северна България през последните 10 години.