Австралиецът Джон Милман е първият съперник на Григор Димитров на турнира в Бризбейн, където българинът защитава трофея си от миналата година. БЛИЦ се поразрови за това кой е Милман, какъв е като тенисист и като човек.

Роден е в Бризбейн, но не само това е предпоставка за сериозна подкрепа към 28-годишния десничар в утрешния мач с Димитров (около 12:30 часа наше време).

Милман е любимец на феновете в града от 2013 година, когато се ражда терминът "Милмания", за да олицетвори ентусиазма на местните фенове от добрите му игри на турнира в Бризбейн и следващите няколко надпревари.

Тенисистът е известен с начина, по който изразява благодарността си към хората от трибуните, на които често раздава храни и напитки. Австралиецът остава в историята и като първият тенисист с победа 6:0, 6:0 на Олимпийските игри през 2016 година.

Милман е единственото момче в семейство с пет деца, като и четирите му сестри Шона, Кара, Теса и Бронте са тренирали спорта с жълтата топка. Причината - баща му е собственик на тенис център.

Извън тениса е заклет фен на футболния гранд Ливърпул. Харесва голфа, а сред хобитата му са филмите и музиката.

Противно на нашия Гришо, Милман няма особен успех с жените, а фактът че от години няма приятелка, ражда слухове в социалните мрежи, че е гей. Австралиецът със сигурност е защитник на еднополовите връзки, тъй като подкрепи протест срещу легендата Маргатет Корт и изказването й, че в женския тенис е пълно с лесбийки.

Димитър Апостолов / БЛИЦ