Германецът Бенямин Х., срещу когото в началото на седмицата започна дело за брутално убийство отпреди една година, се оказа фен на “Левски”. Немецът, който в петък ще навърши 24 години, се появи в съдебната зала с бейзболна шапка на “сините”. Той не я свали по време на цялото заседание.
 
На 12 октомври миналата година Бенямин Х., който е хомосексуалист, поканил в дома си друг гей - Йонатан Х., и брутално го убил. Двамата са имали сексуална връзка, но между тях възникнал скандал, завършил по жесток начин. Бенямин ударил жертвата в торса, а след това вързал китките му, гаврил с гениталиите му, след което нанесъл поне 20 прободни удара с нож. Тялото на Йонатан Х. било разфасовано във ваната на апартамента, а след това частите били изнесени в чували в гора, разположена на два километра.
 
“Бенямин Х. е искал да разкрие публично, че двамата са хомосексуалисти. Било му дошло до гуша да се крият. Йонатан обаче не искал самият той да признае официално, че е гей. Последвалият скандал между двамата е завършил с ужасни последици. Жестокостта на убийството говори за умисъл и предварително планиране”, заявиха от прокуратурата.

1s.jpg

2s.jpg
 
3s.jpg