На 1 август Радостта на народа, както е наричан Божидар Искренов, отпразнува 60-годишен юбилей. Той е в България за няколко седмици и отдели от времето си, за да гостува в епизод 26 на подкаста "За спорта без клишета" на bTV.

"Ако се върна във времето назад, може би ще направя същите грешки. Не съжалявам за нищо", категоричен е Гибона, който с подробности разказва за спомените си от годините в Левски, ЦСКА и отбора в Шумен.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Живее в САЩ. Там кара такси и разнася храни. Обясни, че не се срамува от работата си.

"Карам юбер и кола за доставка на храна. Ходя да пазарувам за други хора. Не ме е срам да го работя това. Изкарвам пари. Имам достатъчно сметки, трябва да се грижа за майка ми. Няма срамна работа. Работя по 12-14 часа на ден. Не ми пука. От какво да ме е срам? Извънземен ли съм, какъв съм", попита Искренов.

Тази вечер, пред около 17 хиляди зрители на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов", Гибона ще бъде награден със специален плакет. Вярва, че преживяването ще е незабравимо.

"На мач на "Герена" не съм ходил от 2-3 години. Ще бъде голяма емоцията. Евала на ръководството, на Мъри, направиха нещо, което много малко хора са очаквали. Стадионът ще е пълен", коментира легендата.

"Аз съм си от Левски и винаги ще бъда от Левски. Играех в ЦСКА, но това е професионално. Накрая ме изгониха, защото не може един левскар да им взима парите и да играе в ЦСКА", продължи той.

Споделя, че най-хубавите си футболни години зад граница прекарва в Швейцария, където "няма с какво да те ядосат".

Разказа, че майка му е в старчески дом. "Вече е възрастна. В събота ще отида да я видя, ще я изведат с количка. Там има едно капанче, ще седнем, ще й поръчам салатка и ракийка. Обича и пържени картофки със сирене", добави Гибона.