Сърбинът Младен Кръстаич, който според медия в родината му ще бъде новият селекционер на националния отбор на България, развива сериозен бизнес в производството на алкохолни напитки. През 2007 г., когато все още е играч на Шалке 04, заедно със своя авер Мирослав Кнежевич купуват дестилационна в областта Банат.

Създадената от тях марка „Хуберт“ се налага успешно. Името не е случайно. Фабриката им е разположена във Велико село, което до 1945 г. е населено от французи и германци. През 18-и век името на селото е Свети Хуберт – кръстено е на покровителя на ловците.

„С гордост мога да кажа, че сме сред петте водещи дестилационни в Сърбия. Заставам зад това с фамилията си. Който някога е опитвал нашата ракия, знае, че сме различни от множеството, което за съжаление се представя за истински майстори. Хората могат да познаят нашата ракия дори 5 години, след като за последно са я опитали“, твърди Кръстаич.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Алкохолният еликсир на бившия селекционер на националния отбор на Сърбия става популярен и в испанския гранд Барселона. Там в негов „дистрибутор“ се превръща Иван Ракитич.

„Постоянно ми звъни и пита кога ще е следващата пратка, защото неговите приятели в отбора са полудели по нея. Дори ми разказа интересна история със Серхио Бускетс. Бях им изпратил 10 литра сливова ракия. Бускетс толкова се напил, че заспал по средата на стаята и после не можел да си спомни какво е правил вечерта“, заявява бившият играч на Партизан и Вердер.

48-годишният бивш защитник има и собствен ресторант в град Кикинда, близо до Велико село. Името на заведението е „20“, какъвто е любимият номер на Младен Кръстаич от времето на футболната му кариера. Печалбата постоянно се инвестира в техника за подобряване на качеството на работата.