Турнирът на шампионките по тенис в София донесе и радостна новина на феновете на голфа в България. В сряда в столицата ни ще кацне голфър №1 в света в момента Рори Макилрой. Както е известно, ирландецът е гадже на датската звезда в тениса Каролина Возняцки и идва да я гледа в Турнира на шампионките.

Пред „Стандарт” новината за идването на Рори Макилрой в София бе потвърдена лично от най-големия му приятел у нас и президент на Българската голф асоциация Красимир Гергов. Той разкри, че визитата на североирландеца в България ще е втора за него.

„Рори е идвал на море в Слънчев бряг с баща си, когато е бил на 2 г.", заяви Гергов. Той допълни, че двамата подръжат редовна кореспонденция по имейла.

23-годишният северноирландец загатна преди дни, че ще дойде в София, за да подкрепя приятелката си по пътя към спечелването на трета титла през сезона.

„Тръгвам за България, за да гледам Каролин в последния голям тенис турнир за годината", е заявил от Шанхай Макилрой след старта на голф турнира BMW Masters.

"Ще бъде велико да видя на живо как Каролин ще спечели третата си голяма титла за годината”, добавил Рори.

Макилрой ще дойде със сигурност в България догодина, за да участва в 48-ото издание на един от най-престижните турнири в света - Volvo World Match Play Championship. Той ще се проведе от 13 до 19 май на игрището „Тракийски скали” до Каварна и ще бъде гледан по телевизията от над 1,5 милиард зрители.