Седмицата, в която Барселона победи Реал (Мадрид) и Челси и се класира за финала на Шампионската лига, е довела до истински бебешки бум в каталунската столица. Преди точно 9 месеца момчетата на Пеп Гуардиола спечелиха дербито с 6:2, а след това Андрес Иниеста класира отбора за финала на Лигата. В момента болниците не могат да се справят с бременните жени и не достигат легла за родилките. 

Според статистическите данни в Барселона в последната седмица са се родили два пъти повече бебета, отколкото същия период миналата година, като следващата седмица броят им също ще бъде двоен. Според специалисти това се дължи на еуфорията около успехите на футболния тим.

“В първия момент не се замислих защо толкова много бебета се раждат в момента. След това върнах 9 месеца назад и забелязах, че по това време Барса би Реал и Челси. Особено еуфорията около изравнителния гол на Андрес Иниеста в Лондон е довела до големия брой жени, който са забременели в този период”, казва известен лекар пред “Ел Мундо”.

Бебетата вече носят името “поколение Иниеста” и не е необходимо да казваме, че всяко трето момче носи името Андрес./БЛИЦ