Дълго ще се помни днешния ден в Червен бряг заради общоградския празник, в който се превърна посещението на олимпийския шампион и световен рекордьор Карлос Насар.

Но със сигурно тържеството ще се помни и заради безпрецедентния гаф на кмета Атанас Атанасов, който награби репортерката на БНТ Карина Караньотова, докато тя предаваше на живо в „По света и у нас”.

Докато тя обясняваше какъв ентусиазъм предизвиква Насар в града, в който е израснал, ухилен мъж влезе в кадър и я прегърна, докато се смееше. Караньотова обаче запази самообладание, което беше доста впечатляващо.

Последвала проверка показа, че хилещият се човек в централните новини е не друг, а кмета Атанас Атанасов. Той вероятно се е надявал, че ще му бъдат задавани въпроси и ще коментира събитието, но до това и не се стигна.

За зрителите остана само да се чудят на странната и дори леко смущаваща ситуация. Явно еуфорията по Карлос Насар е обхванала целия Червен бряг, включително и местната власт.

По време на самото събитие пък олимпийският шампион по вдигане на тежести Карлос Насар бе обявен за почетен гражданин на Червен бряг.

По-късно самата Караньотова качи снимки в личната си страница във Фейсбук, на които позира с големия спортист.