Бившата №2 в света Агнешка Радванска и съпругът ѝ Давид Целт очакват първото си дете. Полякинята обяви новината в профила си в „Instagram“, където сподели, че „започва нов етап от живота“ си, качвайки снимка с бебешки обувки.

Радванска и Целт, който бе неѝн спаринг партньор на корта, сключиха брак през лятото на 2017. На сватбата бяха поканени големите звезди на WTA Каролин Вожняки, Анджелик Кербер, по-младата ѝ сестра Урсула Радванска и бившата първа ракета на Полша Марта Домачовска.

Радванска, която сега е на 30 години, обяви своето оттегляне от тениса на сензационна пресконференция през ноември 2018 г.

„Искам да споделя с вас едно от най-важните решения в живота си. Днес, след 13 години състезателен тенис, реших да прекратя кариерата си. Решението не бе лесно. Благословена съм да имам толкова много скъпи спомени, включително 20 WTA титли, Шампионата в Сингапур, финал на Уимбълдън и още много други“, заяви полякинята в специално изявление“, каза тогава полякинята.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Радванска е първата състезателка от Полша, която достига финал в турнири от Големия Шлем в „Оупън ерата“. Тя спечели и наградата за любимка на феновете в шест последователни години.  Вдигна общо 20 титли през кариерата си, а ссвен финал на Уимбълдън, стигна до полуфиналите на Australian Open два пъти и до четвъртфинал на Ролан Гарос.

Радванска обаче остана в света на тениса и участва активно в събития под егидата на WTA. Миналия юли за нея имаше специална церемония на Уимбълдън – там, където загуби финала от Серина Уилямс през 2012. Също така беше един от посланиците на финалите на WTA в Шънджън, като участва в церемонията по връчване на трофеите на финалистката Елина Свитолина и победителката Ашли Барти.