Подхлъзналият се преди старта на хокейния двубой между Авангард (Омск) и СКА (Санкт Петербург) Жозе Моуриньо стана повод за забавни коментари в социалните мрежи.

Португалецът даде символично начало на срещата, след което посегна да стисна ръката на един от хокеистите. Моуриньо беше определен от някои като Специалист по паданията, след като преди няколко месеца се препъна във въжета на "Уембли", преди да влезе на стадиона за двубоя между Англия и Испания.

Други пък свързват падането му с това на Стивън Джерард през 2014 година, когато Ливърпул изгуби титлата именно в двубой срещу Челси, когато начело на "сините" беше точно Моуриньо.

Руските фенове на фигурното пързаляне се забавляват, сравнявайки падането на португалеца с това на местната звезда Михаил Коляда, провалил се на Европейското първенство след зрелищно падане.



Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Други пък съзряха падането му като трик за вдигане на популярността му заради изказването му, че е паднал на "Уембли", защото журналистите имали нужда от повод да пишат за него.