Българските състезателки по художествена гимнастика се потопиха в градината на розите в Мураяма (Япония) по време на подготвителния си лагер. Нашите за втора поредна година са в този град, след като бе договорен ежегоден лагер до Олимпиадата в Токио през 2020 година.

Освен тренировките домакините предоставят почти ежедневни развлечения на българските си гости. И миналата година, и тази – момичетата, се потопиха сред 750 вида рози в Мураяма, пишат в официалната страница на федерацията във Фейсбук.

В парка всяка една от родните състезателки посади българска роза, специално донесена от нашата страна и в градината на розите в Мураяма се оформи кът на българската роза. В засаждането помагаха деца от детска градина в Мураяма, които бяха дошли с огромно вълнение и нямаха търпение да се запознаят с големите шампионки от България.

Преди това денят започна с изискан обяд в японски стил, организиран от местния Ротари клуб. Всички ястия бяха традиционни, много красиви и поднесени в типично японски традиции, а накрая цялата българска делегация получи като подарък красиви оригами за спомен.

От името на българския екип капитанът на ансамбъла Симона Дянкова благодари на Ротари клуб за гостоприемството и страхотните подаръци.

Имаше много медии, които непрекъснато снимаха и вземаха интервюта от нашите момичета.

Домакините отново изненадаха българския екип с интересна почерпка - сладолед и захарен памук, направени от рози.