Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Помните ли през декември, когато “ШОУ” написа, че между Григор Димитров и Мария Шарапова има нещо повече от приятелство? Тогава някои ни се смяха. Е, днес ние се смеем. Миналата седмица истината най-после излезе на яве. Гришо и Маша бяха хванати да се целуват и прегръщат по време на тенис турнира в Мадрид. Днес вестникът на народа поднася поредната порция любопитни неща от връзката между най-добрия ни тенисист и рускинята, която е с четири години по-голяма.
 
Григор Димитров и Мария Шарапова не само, че се обичат, но и мислят за нещо повече. Сигурни източници разкриха пред вестника на народа, че не е далеч денят, в който двамата ще се сгодят. Връзката им е силна е неразрушима – както тази между СССР и Народна Република България, бъзикат се от обкръжението на Гришо.
Гришо и Маша
 
вече не могат
един без друг
 
и отскоро отсядат в един хотел по време на състезания. Така е било на турнира в Мадрид, така бе и тази седмица в Рим.
В испанската столица двамата резервирали апартаменти на един етаж. Григор Димитров обаче изобщо не си лягал в своя палат, а отскачал в съседния – при Мария.
Kayzera_1_1.jpg
Утре, четвъртък, 16 май, хасковлията има рожден ден. Става на 22 години. Неговата любима му подготвя страхотен подарък. Какъв е той – Гришо ще научи съвсем скоро. “ШОУ” припомня, че на 19 април, когато Маша навърши 26, нашенецът я изненада с нещо уникално. Подари и златен медальон, на който е изобразена статуята на Света Богородица в Хасково. Когато видяла бижуто, Шарапова ахнала от изненада.
Сега се очаква навръх своя рожден ден Григор да направи нов сюрприз на любимата си. Ще й предложи да се сгодят. Говори се, че Мария няма да остане изненадана, защото очаква такъв ход. Самата тя е повече от влюбена, а и така е възпитана още от малка. Нейните родители са източноправославни християни, които държат на традициите. Въпреки че е гражданка на света, въпреки че отдавна живее в Щатите, Шарапова също е традиционалист в това отношение. Предпочита да узакони връзката с човека на своето сърце, а не просто да живеят заедно, без да сключват нито граждански, нито църковен брак – така, както правят повечето съвременни млади хора.
Въпросът, който вълнува близките на Григор, обаче е дали Мария няма да постъпи така, както направи при предишната си връзка. До есенна на миналата година Шарапова движеше със словенския баскетболист Саша Вуячич. Тогава тя също бе влюбена. Връзката им продължи повече от година, а накрая се заговори за сватба. Самата рускиня призна в интервю пред московските медии, че е дошло времето да се задоми.
"Гледах по телевизията през пролетта на 2011 година на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Харесах роклята на Кейт, самото тържество беше грандиозно. Мисля нашата сватба да бъде в тесен кръг и доста по-скромна”, разкри Мария Шарапова през юни миналата година.
Маша често отскачаше до Турция, където бившият и любовник носеше и продължава да носи и до днес екипа на местния баскетболен клуб “Ефес Пилзен”. Те бяха почти неразделни и
 
даже определиха
дата на сватбата
 
Събитието трябваше да се случи на 10 ноември 2012 година. В един момент обаче всичко секна. В началото на октомври се появиха слухове за разрив в отношенията им. Само след месец мълвата се превърна в истина. Маша и Саша официално обявиха, че са се разделили. Без, разбира се, да уточнят коя е причината за края на тяхната връзка.
“Дано ситуацията не се повтори. Мария явно доста често се влюбва, но и често се разделя с мъжете на сърцето си”, притеснително обсъждат в Хасково – родния град на българската тенис звезда.
Роднина на Григор обаче разкри пред тигъра на печата нещо наистина интересно. Всъщност основната причина Шарапова да бие дузпата на Саша Вуячич е... наш Гришо.
Kayzera_2.jpg
“През есента на миналата година Григор беше без гадже, докато Мария още ходеше със Вуячич. Е, Гришо си имаше вземане-даване със Серина Уилямс, но нищо сериозно. Той отдавна си харесваше Маша. Все за нея приказваше. Всичко между тях започна по време на Откритото първенство на Щатите в края на август и началото на септември миналата година”, издаде нашият източник.
Може би е било знак на съдбата, но Григор и Мария правят случайно резервациите си в един и същи хотел. По принцип рускинята избирала друго място, където винаги отсядала преди US Open. Но на старото място все не и вървяло. И понеже била суеверна, решила да се премести. Отишла в същия хотел, където бил отседнал хасковлията. Двамата се познавали отпреди. Българинът винаги я бъзикал, шегувал се, леко флиртувал. Тя му отговаряла с усмивка. Но дотук. На Откритото първенство на САЩ обаче се случили неща, довели до избухването на любовта между двамата. Григор отпадна още в първия кръг. Победи го един неизвестен французин – Беноа Пер. Димитров спечели първия сет със 7:5, но после се предаде в следващите три – 3:6, 6:7, 2:6. Хасковлията претърпял тежко поражението. Прибрал се в кофти настроение в хотела. Очите му били пълни със сълзи. Не искал с никого да се вижда и чува. Във фоайето обаче се засякъл с Мария. Тя го поздравила и понечила да му каже нещо, но Гришо само й кимнал и веднага се затворил в стаята си. Два-три часа по-късно на вратата се почукало. Един път, втори път, трети път... Григор не искал да отваря, защото си мислел, че е някоя от камериерките. Но след толкова упорито чукане най-накрая решил да отвори. И като отворил, се ококорил.
 
Насреща
му стояла
усмихнатата
Мария
 
Рускинята поискала да поговорят и започнала да го успокоява. Така било положено началото. Без, естествено, да е имало нещо повече. Двамата за първи път си разменили телефоните и всеки си тръгнал по своя път. По същото време пресата в целия свят тръбеше за предстоящата сватба на Шарапова със Саша Вуячич. Малко по-късно обаче се появи сензационната новина, че сватба няма да има. Нещо повече – рускинята и словенския дългуч, който е с три години по-голям, се разделят.
“Причината за това е Гришо. Просто той и Маша се влюбиха. Десетина дни след първия им разговор по време на US Open Григор и пратил смс. Мария му отговорила. Малко по-късно се чули по телефона, а месец след това са се засекли на нов турнир. Точно в същия период Шарапова се раздели с Вуячич, защото вече бе започнала да хлътва по Гришо. През ноември те вече бяха заедно, но криеха упорито връзката си. В началото на декември за първи път папараците ги спипаха. Хванаха ги да не разхождат из улиците на Милано. Никой тогава не повярва. Всички твърдяха, че те са просто приятели. А истината беше, че бяха любовници. И така до днес. Всъщност, с всеки изминал ден те все повече и повече се влюбват и наистина са неразделни”, добавят приятели на Григор Димитров.
Самата Мария пък твърдяла, че наистина е щастлива. Тя признавала, че е имала чувства и към Саша Вуячич, но когато срещнала Гришо, разбрала, че истинската й любов е българинът, а не словенския баскетболист.
Дали наистина е така, времето ще покаже....
Kayzera_4.jpg
Връзката им наистина е сериозна, а и има и едно нещо, което предрича Маша и Гришо скоро да не се разделят. И това е тенисът. За първи път Шарапова
 
си намери сериозно
гадже от своята сфера
 
Никога досега тя не е била влюбена и не е ходила с тенисист. Кортът още повече ще ги обедини, категорични са приятелите на Григор Димитров. А и самата Мария вече е на 26 и поглежда към олтара.
“Аз се ожених на 26 години, а майка й беше на 23. Ние сме вярващи хора – православни християни. Държим на семейството. Рано или късно Маша ще се омъжи. Е, вероятно няма да е скоро, защото това може да попречи на нейната кариера. Но защо пък – има доста случаи, когато спортисти сключват брак, а това не оказва негативно влияние върху техните успехи. Напротив – последствията са положителни. Имам предвид последствията на спортното поле”, коментира наскоро бащата на Мария – Юрий Викторович Шарапов.
ВАЛЯ ЛЕНКОВА