Григор Димитров участва в специален проект на лайфстайл списанието "Gio". Заедно със свои колеги от тура той засне фотосесия и отговори на пет въпроса, които бяха зададени към всеки от тях. Единият е с коя от бившите тенисистки би било най-голямото предизвикателство да играе, а Григор без да се замисля споделя: "С Щефи Граф! Заради начина, по който тя прави всичко на корта. Този слайс... с него може да те откаже. Движението по корта и този удар от форхенд!".

Както е известно, легендарната тенисистка е жена на настоящия треньор на Григор - Андре Агаси.

Пред "Gio" българинът споделя искрено и какво иска да си спомнят феновете на спорта, когато един ден сложи край на кариерата си. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Желанието ми е да оставя някаква следа в спорта. Не от гледна точка на рекордите, това не е било моя цел. Едно от главните неща за мен е хората да видят, че спортистите са като всички останали. Просто сме добри в това, което правим, но всички ние също трябва да се справяме с проблемите си извън корта. Имам своите демони, очаквания", коментира Димитров. 

"Със сигурност бих искал да бъда запомнен и с добри резултати и като шампион от турнира от Големия шлем", добавя българинът.

Попитан кои са оръжията му на корта, Григор отговаря: "Не знам точно. Бих искал да кажа, че това са някои от ударите ми, но мисля, че основното е как използваш тялото си - движението и ловкостта. Да преследваш различни топки, да вземаш правилните решения. Тялото ми е най-голямото ми предимство, физическото състояние е много важно."

"Обичам всекидневното предизвикателство. За мен тенисът е един от най-комплексните спортове", добавя Григор.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

For @gio_journal.

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on